Szilvási Sírkő Épületkő

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk...kőből

Vállakozásunk története

A Szilvási kőfaragó műhely története

A cég alapkövét Nagyapám, id. Szilvási János tette le 1969-ben, amikor kisiparosként elkezdte folytatni tevékenységét Csurgón, a Béke utca 2. szám alatt. Kőmegmunkálással foglalkozott, ezen belül pedig leginkább síremlékek készítésével.

A szüleim 1971-ben költöztek Kaposvárról Csurgóra, a nagyszülőkhöz, majd Apám 1973-tól elkezdett a Nagyapám vállalkozásában dolgozni. Megfogta a szakma szépsége, s elsajátította a fogásait. 1983-ig dolgoztak együtt, majd ekkor Apám átvette tőle a vállalkozást. A telephely így a Béke utcából a Poldini utca 8. szám alá költözött, ahol a család segítségével és néhány alkalmazottal folytatódott a munka. Fő profilunk ekkor még mindig a síremlékek készítése volt. 1990-ben a rendszerváltással lehetőség nyílt arra, hogy a vállalkozást Kft-vé alakítsuk át abban a reményben, hogy így több lehetőségünk lesz a fejlődésre.

Kezdetben csak műkő síremlékeket készítettünk, azokat is leginkább kézzel munkáltuk meg, majd 1993-ban egy nagyobb beruházás eredményeképpen szert tettünk egy tömb- és lapvágó gépre, egy karos csiszolóra, valamint egy betűvéső gépre, melyekkel már a márvány és gránit tömböket is fel tudtuk dolgozni, így a termékpalettánk kibővült. A következő években a műhelyek lettek felújítva, zárt, fűtéssel ellátott munkahelyeket teremtettünk.

2003-ban ismét egy nagy beruházás történt, a régi vágógép, illetve a betűvéső, le lettek cserélve egy új, az EU-s szabványnak megfelelő vágógépre és egy betű-, valamint dekorációk készítésére alkalmas homokfúvó gépre. Ezek által a kapacitásunk és a munkánk minősége, pontossága is megnőtt. Tevékenységünket kibővítettük építőipari munkákkal is, melyek alatt lakóépületek külső-belső burkolását, ablakkönyöklők, valamint fürdőszobai és konyhai munkalapok készítését értjük. Mindezeket természetesen gránitból és terméskövekből tudjuk kivitelezni.

Az egyetem befejezése után átvettem a stafétabotot Apámtól, és még komolyabb fejlesztéseket hajtottunk végre. Bővítettük, átalakítottuk a műhelyeket. Munkáink minőségét folyamatosan felügyelve egyre szebb és szebb termékek készítettünk.

2008-ban ismét gépeket vásároltunk: élcsiszoló, sírkő kontúrvágó. Ezek által is a minőséget fejlesztettük a megrendelők legnagyobb megelégedésére. Természetesen a kapacitásunk is megnőtt, évente 2-3 kamion gránit alapanyagot dolgozunk fel késztermékké. És Itt a hangsúly az alapanyagon van, nem késztermékeket értékesítünk tovább, hanem azt mi az alapanyagból készítjük el a gépeinkkel és a szakembereink által. Az alapanyagot főleg Olaszországból importáljuk, melyek Olaszországból, Afrikából, Braziliából, Spanyolországból, Franciaországból, stb. származó gránitok.

Terjeszkedésünk elősegítése érdekében Nagykanizsán nyitottunk egy bemutatótermet, így nem csak Csurgó, hanem Nagykanizsa vonzáskörzetében is vállalunk munkákat.

A közeljövőben újabb beruházásokat szeretnénk megvalósítani, melyekkel munkáink még szebbek és igényesebbek lesznek.


Szilvási János

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkBlogter.hu
Ön itt van: Home Síremlékek Vállalkozásunk története